Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Crnokliste (SBR), etappe 4

E-mail Print

 

Crnokliste, SBR, 5 mei 2010
Etappe 4, 620 km,N 43 13.365 O 22 24.369 Hoogte 384 m

 

Na een prima nacht, ons ontbijt genuttigd te hebben tegenover het ‘centraal’ station van Novska zijn we verder getrokken richting Servië. Langzaamaan verdwijnt de herkenbaarheid om ons heen en beseffen we dat we echt aan iets bijzonders zijn begonnen...

 

Novska (HR), etappe 3

E-mail Print

Novska, HR, 4 mei 2010
Etappe 3, 690 km, N 45˚19.552 O 16˚58.023 Hoogte 114 m

Om te beginnen, zijn we verder van huis en in minder primitieve omstandigheden, inclusief priveparkeerplaats voor onze Laro. Dus dat is positief nieuws. We zijn namelijk al in Novska, Herzegovina/Krotatie en hebben een leuk pension op het authentieke platteland.
Ook vandaag weer 690 km gereden, maar we zijn dus van ons oorspronkelijke plan van kamperen bij het Balatonmeer afgeweken. De voornaamste reden hiervoor was het slechte weer en de grote hoeveelheid binnendoor wegen om er te kunnen komen. Terwijl ik, en wij, ons de hele dag juist zo verheugde op een mooie zonnige avond bij onze Laro aan het water en de eerste nacht slapen in onze daktent maar helaas. De dag begon vrij voorspoedig met een vlotte afhandeling van het carnet de passage bij de ADAC te Munchen, om 10 uur konden we de stad Munchen achter ons laten liggen.

 

Mϋnchen (D), etappe 2

E-mail Print

Mϋnchen, D, 3 mei 2010
Etappe 2, 680 km, N 48˚ 14.505 O 11˚ 37.489, Hoogte 385 m

Vandaag hebben we dan eindelijk het Hollandse land achter ons gelaten en zijn we na een soepele reis van zo’n kleine 9 uur aangekomen op onze eerste bestemming in het buitenland.

Of we nu beseffen dat we vijf maanden vrij zijn en zo’n bijzondere reis aan het maken zijn, nee, hoe voelt dat? Zijn we niet gewoon op weg naar een camping in Toscane. Ik denk zelfs als iemand ons nu zou gaan vertellen wat wij nu zelf gaan doen dat wij nog steeds lichtelijk jaloers zouden zijn. Kortom ben benieuwd wanneer het moment komt dat we ons werkelijk beseffen en ervaren dat deze reis echt meer is dan een ‘weekje’ Toscane, Cuba of Malaga. We houden jullie op de hoogte.

 

 

Laatste Nacht Holland

E-mail Print


Morgenvroeg verlaten we dan eindelijk het Hollandse land en vertrekken we oostwaarts.
Voor een korte impressie van de laatste (drukke) dagen zie onze fotogallerij.

 

 

Jullie donaties worden ingezet voor ....

E-mail Print

Inmiddels zijn we onze laatste voorbereidingen aan het voortzetten in Maastricht, maar niet zonder jullie te laten weten dat...

wij erg enthousiast worden van de plannen die we, in samenwerking met Matthijs van Stichting Aksuu, aan het uitwerken zijn voor het weeshuis.

We hebben zoveel geld opgehaald, zodat we echt iets moois kunnen doen op het gebied van meer activering en educatie voor deze kinderen in Kirgizie. Voor een deel van het bedrag kunnen we 2 jaar lang een deeltijdocent (2 a 3 dagen per week) inhuren die de kinderen zal leren omgaan met computers/internet en die de kinderen de Engelse taal zal leren. Daarnaast wordt er hard gezocht naar software waarmee kinderen vanuit het Russisch de Engelse taal kunnen leren, deze kosten zouden wij ook graag willen vergoeden. Het overige deel kunnen we ter plaatse besteden aan schooluniformen (in Kirgizie mogen kinderen alleen in verplicht uniform naar school), schooltassen enz. En daarnaast hebben wij nog twee gevulde kisten op ons dak en gaan wij onszelf ter plaatse inzetten voor deze kids op het gebied van activering en educatie.

Nogmaals bedankt voor jullie donaties en we houden jullie op de hoogte!


 


Page 22 of 25
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday30
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week111
mod_vvisit_counterLast week560
mod_vvisit_counterThis month1451
mod_vvisit_counterLast month3632
mod_vvisit_counterAll days177176

Online: 2
Today: Nov 20, 2017

Sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner