Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Koelvloeistof

E-mail Print

Tussen alle bedrijven door en met een aanstormende vertrekdatum in zicht... Vandaag nog even op de valreep het lek van de koelvloeistof boven water gekregen en gefixed. Op het eerste gezicht leek het een behoorlijke tegenvaller te zijn maar achteraf viel het allemaal reuze mee. Voor de techneuten onder ons. De pakking tusen termostaathuis en het motorblok leek vrijwel op te zijn, slechts wat oude kit moest de boel nog dichthouden. Tja dat gaat natuurlijk niet werken... Dus vloeistof eruit, thermaostaat eraf, schoonmaken, pakking erop en de boel monteren. Beter nu zweten dan straks in verwegistan zonder koelvloeistof zitten. Dit alles heeft naturlijk wel het gevolg dat ons strakke schema voor vertrek wat achterstand heeft opgelopen. Maar dankzij de inzet van schoonmoeder is de uiteindelijke schade beperkt gebleven. Nog minder dan een dag en we vertrekken vanuit het Amersfoortse opweg naar onze eerste tussenstop Maasticht.

 

Druk met vakantie

E-mail Print

Dat is geen goed teken...nu al geen tijd om de site goed bij te houden. We zijn inderdaad erg druk met het regelen van alle laatste zaken en het inkopen van de laatste dingen, inclusief huurcontracten voor onze huizen enz enz. We hebben erg veel zin in ons grote avontuur, al vinden we het natuurlijk ook best spannend allemaal. Vrijdag gaan we dan 'eindelijk' echt vertrekken richting Maastricht en dan is de planning dat we maandagavond in Munchen zijn, waar we de volgende dag ons carnet de passage voor Iran bij de ADAC kunnen ophalen. Onze reis in China net bevestigd en daar kunnen ze nu de komende maanden aan de slag met alle documenten, vergunningen per provincie etc. Dit houdt in dat we ons oorspronkelijke plan niet gewijzigd hebben en er vooralsnog vanuit gaan dat we 19 juli vanuit Kirgizie China in komen rijden. Het visum voor Kirgizie nog niet geregeld, besloten in Dushanbe (hoofdstad van Tajikistan) het visum voor Kirgizie te regelen en mocht de situatie het niet toelaten een alternatieve route in gang te zetten. Alexandra en Wouter zijn inmiddels op de terugweg van hun overlandreis en zijn net veilig door Pakistan heen gekomen en gaan nu via Iran naar Turkije...wij kijken er zeer naar uit hen daar, na ruim een jaar, te ontmoeten!

 

Stichting Aksuu

E-mail Print
Er komen nog steeds donaties binnen voor het weeshuis in Kirgizie en dat kan natuurlijk ook nog steeds. Zaterdag zullen we de tussenstand bekend maken.
 

Off road

E-mail Print

Zondag was het dan eindelijk zo ver, eindelijk konden we met onze Laro van de gebaande paden afwijken.

Ons oefenterrein bevond zich in Hilvarenbeek waar wij onder begeleiding met nog twee 90's mochten oefenen op hellingen, in zand- en waterbakken enz in het bos. Best spannend...niet voor onze Laro, maar in ieder geval wel voor mijzelf. Daar stond ik dan in onze 110 bovenaan een helling met alleen de lucht en de motorkap, of sterker nog onze reserveband, in mijn gezichtsveld en dan vertrouwen op jouw bijrijder die zegt dat je prima deze steile helling kan nemen..eerts naar beneden, draaien in een mooi zand- en waterpartij en dan weer omhoog. En daarna mocht de bijrijder over een grote boompartij heen zien te komen... zie hieronder wat kiekjes van een leerzame, gezellige en koude dag: 

 Sunday we could finally go with our Land Rover off the beaten track.

Our practice was in Hilvarenbeek. With 90's we were practicing on slopes, in sand and water tanks etc in the forest. Pretty exciting ... not for our Land Rover, but espacially for me.There I was in our 110 at the top off the hill, and I could only see the sky and our spare tire and had to rely on my co-driver who tells me to get down this great slope, turn and then up the hill again. See the snapshots as en impression of an instructive, amusing and cold day.

 

Onrust in Kirgizie

E-mail Print

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat de aanvankelijke rellen in Kirgizie lijken om te slaan in een revolutie. Onduidelijkheid over wie nu de macht heeft; de president die niet wil opstappen of de oppositieleider. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet. Vanochtend is er contact geweest met onze samenwerkingspartner inzake ons weeshuis Aksuu. Aksuu is gelegen bij de grote stad Karakul, ten Zuidoosten van het Issyk-kul meer. "in de regio van het weeshuis is het relatief rustig, hoewel zich daar ook een machtwisseling op regionaalniveau lijkt te hebben voorgedaan. Het publieke leven ligt plat. Winkels, scholen en andere openbare gelegenheden zijn allemaal gesloten en internet werkt zeer beperkt en de meeste kranten zijn vandaag niet uitgekomen of niet verspreid. Welke gevolgen dit precies gaat hebben voor ons bezoek aan Kirgizie kunnen we nu nog niet zeggen. Wij gaan er vooralsnog vanuit dat wij deze zomer een persoonlijke bijdrage kunnen leveren aan de kinderen in en een mooie reis kunnen maken door Kirgizie en gaan dan ook door met onze inzamelingsactie. Mochten wij in juli toch niet zelf kunnen gaan, zullen wij het geld in overleg met en met hulp van onze samenwerkingspartner alsnog nuttig uitgeven voor deze kinderen.

Bedankt voor de bijdragen die deze week zijn bijgeschreven voor Aksuu. Toch weer een paar honderd Euro van betrokken collega's en vrienden ontvangen!

 

Meer lezen over Kirgizie: zie 'news facts'.

 

 


Page 23 of 25
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday30
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week111
mod_vvisit_counterLast week560
mod_vvisit_counterThis month1451
mod_vvisit_counterLast month3632
mod_vvisit_counterAll days177176

Online: 2
Today: Nov 20, 2017

Sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner