Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Kazachstan

Almaty (KZ), etappe 42

E-mail Print

Almaty (KZ), 2 juli 2010
Etappe 42, 570 km N 43˚15.515 O 76˚56.834, Hoogte 791 m

Vandaag nog eens extra vroeg wakker en opgestaan. Dat had er vast mee te maken dat wij ons verheugden om vandaag Kirgizie binnen te rijden, de mooie route die voor ons lag en ’s avonds het Nederlands eftal zien voetballen in Karakol met onze contacten daar, maar de dag verliep niet zoals gepland...

hol-brasil 

 

 

Sharyn Canyon (KZ), etappe 41

E-mail Print

Sharyn Canyon (KZ), 1 juli 2010
Etappe 41, 260 km N 43˚15.966 O 78˚58.037, Hoogte 1065 m

Het is weer tijd om onze reis richting het oosten en vooral richting Kirgizie voort te zetten. We waren vroeg op, zoals gewoonlijk met kamperen. Hebben onze spullen weer ingepakt, zijn de berg afgehobbeld en een tussenstop bij het trendy Coffeedelia..voor hun gratis Wifi. Nadat wij en iedereen weer ge-updated was, konden we tocht naar het oosten inzetten. Eenmaal buiten Almaty zagen de dorpjes er weer heel anders uit en beseften we ons weer waar we waren: in Azie en niet in Europa. Onderweg genoten we van de enorme gestrekte vlaktes en ‘gorges en canyons’. In de mooi Sharyn Canyon hebben we dan ook een mooie plek aan het water gevonden voor onze overnachting.  

 

Ile Alatau (KZ), 30 juni 2010

E-mail Print

Ile Alatau (KZ), 30 juni 2010

Vakantie! Vandaag geen zin om de spullen weer in te pakken en verder te reizen. We willen allebei nog langer genieten van dit unieke plekje en het heerlijke weer. Overdag is het rond de 28 graden, terwijl het ’s nachts wel afkoelt tot maar 3 graden boven nul. Deze dag toch nog aardig druk geweest met zo de nodige bezigheden; wassen, dagboek en kasboek bijwerken, lezen, houtsprokkelen, koken etc. O ja wat ik nog was vergeten te schrijven, is dat ik van het observatorium gezin wel echte Edelweiss heb meegekregen als herinnering! Zijn we dan toch in de Alpen beland? 

Rooftent-with-a-view

 

 

Ile Alatau (KZ), etappe 40

E-mail Print

Ile Alatau (KZ), 29 juni 2010
Etappe 40, 80 km N 43˚04.458 O 76˚59.037, Hoogte  2240 m

Na een ons laatste ontbijt bij ons gastzin en een luxe koffie in een trendy shoppingmall, zijn we de bergen ten zuiden van Almaty ingetrokken. Naast de mooie natuur (die helaas ook de Alpen had kunnen zijn) hadden we een zéér eigenaardige ontmoeting op 2700 meter hoogte.

 

Almaty, 28 juni 2010

E-mail Print

Almaty, 28 juni 2010
You can live the dream... or just keep dreaming it. 

Vladimir en Tanya waren net terug van hun drieweekse autoreis naar Mongolie en hun ouders in Rusland en hadden enige opstart problemen om weer op tijd op hun werk te verschijnen. Tanya werkt bij een Internationale Duitse organisatie die subsidies verleent voor lokale ontwikkelingsprojecten en Vladimir werkt als districts manager voor GM. Beiden goed geschoold en een goede baan en recent verhuisd naar een drie-kamerappartement. Almaty is een dure stad.

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 3