Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Uzbekistan

Tashkent (UZ), 22 juni

E-mail Print

Tashkent (UZ), 22 juni 2010

Etappe 35, 15 km N 41°19.662 O 69°13.803, Hoogte 443 m
Zouden we dan eindelijk Tashkent kunnen verlaten vandaag? Daar gaan we in ieder geval vanuit, dus hebben we onze spullen gepakt, bij de wasstraat onze Laro (laten) wassen en van de laatste stapel Oekzbeeks geld de middag opnieuw doorgebracht bij La Riva. Daar hebben we nog wat gedronken,gegeten, geskyped en een couchsurfadres in Almaty gemaild. Om 17.00 uur ligt ons Kazachstaans visum voor ons klaar en hopelijk komen we dan nog op tijd en bij de juiste grensovergang aan. Maar dat was weer eens Hollandse efficientie ...

 

Tashkent (UZ), 21 juni

E-mail Print

Tashkent (UZ), 21 juni 2010

Vandaag konden we dan eindelijk gaan doen waarvoor we naar deze stad gekomen zijn: onze visa regelen voor Kazachstan. Om ruim de tijd te hebben, besloten vroeg op te staan en een half uur voor openingstijd al voor het hek te gaan staan. Door de telefoon had deze ambassade immers verteld dat dat een prima manier zou zijn om binnen 2 dagen ons visum te hebben. Toch bleek dit een naieve actie, want tegen die tijd waren wij nummer 80 op de lijst!
 

Tashkent (UZ), 19 en 20 juni

E-mail Print

Tashkent (UZ), 19 en 20 juni 2010

Er wonen 2 miljoen mensen in Tashkent en zoals reeds gezegd maakt het geen drukke of hectische maar rustige, georganiseerde en nette indruk. Het is een plek waar Oost en West elkaar treft, of anders gezegd: waar de tradioneel geklede Oezbeken met chapon (lange jas) en tipi tekes (hoedje) of hoofddoek samenleven met de schaars geklede Russen en de Lada’s naast grote SUV’s geparkeerd staan. Waar men Oezbeeks en Russisch door elkaar spreekt en helaas geen Engels woord met ons.

 

Tashkent (UZ), etappe 34

E-mail Print

Tashkent (UZ), 18 juni 2010
Etappe 34, 300 km N 41˚17.399 O 69˚15.920, Hoogte 411 m

Om half negen kwam Alain aanlopen voor zijn lift naar Tashkent. Max was echter nog druk met de laatste handelingen rondom de auto en ik had nog wat te regelen met het hotel. Zo was ik stomverbaasd over de rekening voor het parkeren en het gebruik van Wifi en helemaal omdat ze er niks over gemeld hadden en het bij de andere Malika hotels ook gratis was, maar goed we hadden al gezegd dat we hier niet zo te spreken zijn over de servicegerichte of flexibele houding. De grootste uitdaging was het vinden van het eerste tankstation die diesel verkoopt in Oezbekistan.

 

Samarkand,16 en 17 juni

E-mail Print

Samarkand (UZ), 16 en 17 juni

Deze twee dagen hebben net als Bukhara in het teken gestaan van een nieuwe oude Zijderoute stad verkennen en het uitzoeken en regelen van het vervolg van onze reis. Hoogtepunten van Samarkand zijn het Registan plein en het mausoleum van Amir Timor en de lokale markt. Verder zijn er twee grote lanen, met veel parken en fonteinen. Kortom weer een hele andere stad dan Khiva en Bukhara. Voor een impressie zie movies en photo gallery.

aangepaste route

Onze voorlopige alternatieve route door Kazachstan.

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 3