Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Turkey

Plaatsen in Turkije

E-mail Print

Klik op 'read more' voor meer info over de reeds door ons bezochte plaatsen in Turkije.

 

Konya (TR), etappe 11

E-mail Print

Konya, TR, 12 mei 2010 
Etappe 11, 200 km N37˚ 52.580 O32˚ 29.767, Hoogte 1052 m

Elk nadeel heb zijn voordeel...

Na een frisse nacht, vroeg uit de veren en nadat we afscheid hadden genomen van onze Turkse familie begonnen we aan onze reis richting Cappadocie. Echter herhaalde het koppelingsprobleem zich direct nadat we het erf afreden en besloten we op zoek te gaan naar een garage in Bolvadin. Dit bleek nog niet zo makkelijk, maar eenmaal bij een tankstation besloot een vriendelijke Turk voorop te rijden om ons de weg te wijzen. Ergens achteraf was dan een straat vol garage’s, niet zoals in NL, maar ze begrepen ons probleem en door de aanwezigheid van een Belgische Turk hebben zij ons kunnen uitleggen hoe we zonder of met kapotte koppeling naar de volgende grote plaats konden rijden, waar ze ons toch beter verder konden helpen en ze gaven een adres mee van een bevriende garage in die stad. En die stad is Konya en lag maar 200 km verderop, maar we hebben het gehaald en onze Laro moet twee nachtjes blijven en wij dus ook. Een goed excuus om te genieten van deze mooie stad, het Turkse stadsleven en het mooie weer.

 

Bolvadin (TR), etappe 10

E-mail Print

Bolvadin, TR, 11 mei 2010
Etappe
10, 450 km N 38.. O 31..

Vandaag een zeer mooie en afwisselde route gereden! Zoals ik al schreef kunnen we elk moment bepalen welke weg we nemen, oke de route moet wel enigszins richting het oosten gaan, maar toch is er dan ook keuze genoeg of misschien dus zelfs te veel. De keuze mogelijkheid in de komende landen zal zeker afnemen, dus dat scheelt weer wat tijd. Maar goed vandaag konden we dus kiezen uit een snelle route richting Konya, of voor de ‘sightseeing tour’. We hebben voor het laatste gekozen, dat houdt dan wel in dat je een hele dag onderweg bent, wanneer je ongeveer 400 km wilt afleggen. En wat jullie ook kunnen lezen is dat we tot nu toe iedere dag kamperen en een stuk(je) van onze route afleggen. Ik ben ondertussen niet alleen een geroutineerde kampeerder geworden, maar we zijn vooral vrij efficient geworden in het in– en uitpakken van de tent en het kookgerei.

 

Iznik (TR), etappe 9

E-mail Print

Iznik, TR, 10 mei 2010
Etappe 9, 390 km,  N 40˚ 23.476 O 29˚ 29,576, Hoogte 82 m

Vandaag rustig opgestaan na een goede nacht in de frisse lucht en onszelf bij de waterput opgefrist. Na nog even gezellig gezamenlijk ontbeten en gekletst te hebben, vertrokken Alexandra en Wouter naar het Westen en wij naar het Oosten! Wel erg jammer om alweer afscheid te moeten nemen, maar wij hebben nog wat kilometers voor de boeg. Met de coordinaten van hun, van een mooie kampeerplaats op onze GPS, vertrokken wij richting het oosten. Langs een prachtige, maar zeer vol gebouwde kustweg, besloten we, nadat we met het overrijden van de Bosporus en daarmee Europa achter ons te hebben gelaten, al de natuur op te zoeken en weken wij af van ons plan.

 

Yeniciftlik (TR), etappe 8

E-mail Print

Yeniciftlik, TR, 9 mei 2010
Etappe 8, 190 km N 41˚ 01.716 O 27˚ 49.643, Hoogte 98 m

Eindelijk de dag dat we Alexandra en Wouter hebben ontmoet. Zij, die al ruim een jaar als overlander door Azie hebben gereisd en op de terugweg zijn en wij die nog maar net komen kijken. Waar we hebben afgesproken? Nou als je bij de kust van Marmare het land inrijdt en dan de boerenakkers oprijdt en je een boom en een beekje ziet..daar zo. Leve de GPS!! 
Samen met Alexandra

 


Page 2 of 2