Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Onze Voorbereiding

Ni Hao? MaMaHuHu

E-mail Print

Ni hao ma? MaMaHuHu

Hoe gaat het? paard paard tijger tijger of te wel 'het gaat wel'

Momenteel erg druk op het werk met offertes, presentaties geven en lopende projecten, ook allemaal erg leuk, maar nog leuker was mijn eerste Chinese les afgelopen dinsdagavond. Ik ben er echt zonder enige verwachting aan begonnen. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Ik zou graag bekende plaatsen goed kunnen uitspreken, de mensen gedag kunnen zeggen en bedanken en het juiste toilet binnen lopen..

En weet je wat, ik heb het idee dat me dat gaat lukken en zelfs nog veel meer. Ik kijk al uit naar de volgende les. Li Mudan onze docente heeft haar eigen lesboek ontwikkeld en deze is erg overzichtelijk. Per week een paar zinnen, een paar woorden, een paar karakters en oefeningen en nog leuker wat cultuurweetjes daaraan toegevoegd. Ik zal er binnenkort nog meer over schrijven. Nu nog even een belangrijke presentatie voor morgen voorbereiden en dan is het daarna lekker weekend en kunnen we weer verder met de voorbereidingen voor de reis en mijn huiswerk..

 

Making our Landy ready

E-mail Print

Some while ago I got a really enthusiastic mail from Andrea that she found a fantastic Garage with al lot of Landrover experience. We met each other at the Land Rover course. I went to this course in November to prepare myself for our trip to China with our Landy. She’s driving an old Land Rover Serie and had to deal with some engine problems....  Also she was/is a novice like me, when it comes about Land Rover technique and looking for a good garage.

 

Weer een week dichterbij

E-mail Print

Stap voor stap werken we onze to do lijst af. Nog 14 weken en dan vertrekken we!

Dat lijkt soms nog ver weg, maar vaak lijkt het al er dichtbij. Dit laatste komt vooral omdat er nogal wat bij komt kijken om een dergelijke reis te organiseren en dat naast onze fulltime jobs. Maar goed de pret begint ook al met de voorpret en iedere week maken we concrete stappen en komt onze droomreis werkelijk dichterbij. Zo hebben we inmiddels de auto voor de deur, de daktent in de woonkamer, lekgeprikt door de GGD, een cursus autotechniek voor Landrover voltooid, kampeerspullen uitgezocht en ingeschreven voor een cursus Chinees. Ja, we pakken het graag grondig aan en hebben ook taken verdeeld . Wellicht erg traditioneel, maar we zetten elkaar natuurlijk graag in onze eigen kracht ;-). Zo is Max de man van de auto, de techniek, de onderdelen, de kampeeruitrusting, de website en de gadgets en houd ik mij voornamelijk bezig met de route, de paklijsten, planningen, de papieren, de visa, verzekeringen en het geld(of hebben we hiermee toch de traditionele richtlijnen doorbroken)!  Maar ook zaken zoals huizen, auto’s, katten…..tja wat doen we daarmee wat zijn de alternatieven en wat zijn de voor- en nadelen van elke keuze?? Dat zijn best pittige vraagstukken die ons momenteel bezig houden en ook horen bij zo’n reis.

 

Opzoek naar onze lokale held…

E-mail Print

Per auto naar China is natuurlijk niet zomaar iets. Dat merk je wel aan de reacties om je heen. Het is een heel avontuur waar veel voorbereidingstijd in gaat zitten. Eén van de belangrijkste onderdelen zal voor ons natuurlijk De Auto zijn! Daarom zijn we opzoek naar onze lokale held, die ons kan gaan helpen om de Laro expeditie klaar te maken. Want een expeditie zal het worden! Morgen praten dus bij een veel belovend adresje. Ben benieuwd…

 

 

Eef schrijft

E-mail Print

Het is dan eindelijk 2010!
Het jaar van onze bijzondere reis naar Dalian. Wij hebben nog vier maanden voor de laatste voorbereidingen.
Onze Laro staat voor de deur, de route is uitgestippeld, .., .., ...

 

 


Page 4 of 4