Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Met dank aan de broers...

E-mail Print

Afgelopen weekeinde heeft weer in het teken gestaan van het onderhoud aan de Laro. Dit weekeinde is Martijn langs gekomen om ons verder te helpen met het reisklaarmaken van onze auto. Voor Martijn, mijn broer in het dagelijks leven werkzaam als stuurman op een baggerschip ergens midden op Rio Plata in Zuid Amerka (Argentinie) is zo’n landroverertje maar een klein apparaatje. Een sleutel 17 komt in zijn technische vocabulair niet voor, dat begint pas ergens bij een maatje of 30...  Goed om hem er een weekeindje bij te hebben! We zijn dan ook weer goed opgeschoten.


Wat hebben we zoal gedaan? Aan de vooras hebben we o.a. de stofkapjes verwijderd, deze waren versleten en inplaats van het vuil te weren hielden ze hetnu lekker vast. mmm... Niet helemaal waarvoor ze bedacht zijn. We hebben besloten om ze maar te verwijderen. Inplaats daarvan liggen ze nu mooi bloot en kan er dus ook geen vuil meer in ophopen en is het eenvoudger om de swiffelbollen te inspecteren... Hieronder een plaatje van de versleten stofkapjes. Verder is de motorkap af! Deze ziet er echt gaaf uit. Klaar om gemonteerd te worden.


Omdat de broer van Eveline, Robert ons een lier heeft gesponsord zijn we meteen begonnen met het demonteren van de oude bumper en bullbar. Deze vonden wij toch al niet zo mooi.nu komt er een mooie nieuwe strakke lierbumper op. De lier is inmiddels besteld en wordt binnenkort gemonteerd. Door wat tegenslag in de electra en omdat delierbumper nog wat angepast moet worden is het ons dit weekeinde niet meer gelukt om de boel terug te monteren. Daarnaast hadden we dus een nog een misterie rondom de verlichting... Deze deed het nog wel maar niet op de momenten dat wij het wilden. Daarnaast willen we nog de extra lampen aansluiten op het dak en daarvoor moet nog wat extra draad getrokken worden en schakelaars gemonteed worden en voordat je het weet licht het hele dashboard open en kun je niet meer de weg op! Dus even een weekje imporviseren met onze polo.

Terwijl wij aan sleuten waren zat Eveline natuurlijk ook niet stil. Met de kaarten die we van Marc (andere broer) gekregen hebben is Eef druk geweest om onze route verder uit te werken. Paspoort, Visa, Carnet de Passage en andere zaken die uitgezocht moeten worden. Gaan we nu wel of niet proberen een Trasit visa te krijgen voor Turkmenistan. Dit laatste schijnt niet echt eenvoudig te zijn, dat merk je wel uit alle tegenstijdige berichten. Verder bezig onderhuurders voor de huizen, kattenopvang, geld tellen..... Zoals jullie kunnen lezen, we vermaken ons wel.


 

Comments  

 
#22 2014-10-22 18:22
Hello There. I discovered your blog using msn. That is a very smartly written article.
I'll make sure to bookmark it and return to learn more of your helpful info.
Thank you for the post. I will definitely return.