Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tamchy (KG), etappe 44

E-mail Print

Tamchy (KG), 5 Juli 2010
Etappe 44, 270 km N 42˚32.679 O 76˚39.608, Hoogte 1609 m

Eindelijk naar het Issyk-kul meer! Daar hebben we het al zo vaak over gehad. Onze verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Wel waren we benieuwd wat ons onderweg te wachten stond: nog meer roadblocks en hoe zouden de locals op ons reageren?  We kunnen jullie vertellen dat we een zeer relaxte en zeer mooie rit hebben gehad: de natuur is indrukwekkend, de locals zwaaien vriendelijk naar ons en geen roadblocks te zien. De dag hebben we afgesloten met een duik in het meer en een homestay aan het strand.

Op 1700 meter naderden we het meer en nog zagen we enorme bergen om ons heen en was het vrij warm. In het eerste dorpje zagen we de vissen al in kraampjes hangen en gingen de locals met hun zwemspullen naar het strand. Dat wilden wij ook wel, dus besloten wij in Tamchy te stoppen. We parkeerden de auto naast het laaste huis voor het strand en gingen eerst op zoek naar een luchtentje. Helaas spraken zij geen Engels en wij nog steeds geen Russisch en hebben we met behulp van een woordenboek een broodje belegd met kaas en tomaat met een cola kunnen bestellen. Toen ik met handen en voeten vroeg naar de homestay (in Kirgizie zijn veel homestays georganiseerd door Community Based Tourism) van dit kleine dorp, bleek dat we de auto er al naast hadden staan en alleen nog maar binnen het hek hoefden te rijden... naast de Yurt.  Voor ons werd echter een kamer in het huis klaargemaakt, terwijl de familie zelf in de yurt ging slapen. Om 16.00 uur lagen we dan eindelijk, heerlijk op het strand van dit grote meer met een prachtig uitzicht op de besneeude bergtoppen aan de overkant. Na het zwemmen, hebben we het dan ook uitgebreid gehad over de mogelijkheden voor toerisme, voor Nederlandse families, voor Commundo  voor dit meer en hoe we dat dan wel niet zouden aanpakken ;-). Ondertussen sloeg het weer om en werden de mensen vervangen door dieren, kippen, koeien, paarden en ezels  werden uitgelaten op het strand. Ondertussen had onze familie een heerlijk traditionele maaltijd voor ons klaargemaakt.

 

Comments  

 
#1 2010-07-19 13:33
Ik hoorde al van Roy (stagiaire) dat dit een fantastische mooie plek is met zeer kleinschalig tourisme, jullie bevestigen. Wat een sfeer...