Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Bishkek (KG), 4 juli 2010

E-mail Print

Bishkek (KG), 4 juli 2010

O ja, we zijn met onze eigen auto ‘overland’ aan het reizen. In deze vakantie moeten we vaker beslissingen nemen over zaken waar wij niet volledig van op de hoogte zijn of expert in zijn. Omdat de man van ons gastgezin een eigen garage blijkt te hebben in Bishkek, hebben we besloten ons bezoek aan deze stad nog een dag te verlengen voor ons auto-onderhoud, dagboekonderhoud en nog een bezoek aan de relaxte 'Russische' stad.

Af en toe horen we in de auto een nieuw geluid en hij lekt opeens (meer) olie. Maar hoe serieus is dat,moet je daarvoor nu je reis onderbreken of kunnen we wachten tot ons bezoek aan Karakol, waar we langer verblijven en over een tolk beschikken? Maar we willen nu vooral geen pech onderweg naar Karakol, dus toen bleek dat de man van ons gastgezin een eigen garage heeft en goed Engels spreekt twijfelden we niet meer en besloten we hem een bezoek te brengen op deze zondag! Alle andere garages zijn dicht vandaag, maar daardoor kan hij meer business maken. Een goed opgeleide man die in Engeland gestudeerd heeft en nu auto’s importeerd vanuit Europa naar Kirgizie en daarnaast een eigen opleiding heeft om jongeren in het land op te leiden tot monteur en bij het begeleiden van het opzetten van hun eigen business in hun eigen plaats. Hij heeft de einig praktijkopleiding in het land en het was zeer interessant om zijn verhalen te horen. Hij had ook wel interesse in onze auto ;-) Hij had net een Mercedes verkocht voor 11000 euro, die hij voor 3000 euro in Duitsland had gekocht. Interessant! Maar zijn zorg voor de jonge jongens die hij in opleiding heeft sprak ons vooral aan. We hebben adressen uitgewisseld, voor je weet maar nooit. Ondertussen was de oliefilter vervangen en olie ververst. Eigenlijk niets bijzonder want dit hoort bij het in conditie houden van de auto. Ondertussen ook nog even de olie vande versnellingsbak gecheked deze bleek nog prima in orde te zijn. Nu maar hopen dat we weer de nodige kilometers kunnen afleggen.
Terug in ons guesthouse hebben we het hele gezin blij kunnen maken met onze windmolens en klompen en kreeg Max weer de kriebels om zijn adviezen te geven, hoe ze hun guesthouse nog klantgerichter kunnen maken. Hij ziet in heel Centraal-Azie wel mogelijkheden ;-)

 

Comments  

 
#2 2010-07-04 21:10
Lieve Lien en Max,
Even de tijd genomen om de site te lezen, de foto's te bekijken en in jullie bioscoop plaats te nemen.
Tjonge, wat maken jullie wat meeopweg!
Petje af voor jullie moed, beleid en vertrouwen. Zo te lezen ontmoeten jullie bijna elke dag interessante mensen en julliie rijden door prachtige landschappen en verblijven in plaatsen met uiteenlopende culturen.
Dit geeft allemaal positieve energie, zodat hier en daar wat tegenslag makkelijk kan worden verwerkt....ja toch!
Trouwens waar blijft de film met de Laro, stuivend door de woestijn, met gigantische stofwolken?

Zeg jongens, pas goed op jezelf en de Laro, blijf gezond en geniet dervan.

Veel liefs uit Doorn.