Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kochkor (KG), etappe 47

E-mail Print
Kochkor (KG), 13 juli 2010
Etappe 47, 180 km N 42˚12.391 O 75˚45.878, Hoogte 1829 m

Na een heerlijk ontbijt en een leuk gesprek met onze gastvrouw, hebben we nog even de tijd genomen voor een extra controle rondom de auto en een bespreking van onze laatste etappes. We merken nu dat we echt keuzes moeten maken om op tijd aan de grens van China te kunnen verschijnen. We zouden met dit mooie weer nog graag van het mooie strand en het heerlijke meer willen genieten of de andere kant op de bergen in willen gaan. Onze etappe was echt vandaag zeer goed te doen en daarom hebben we extra vaak gestopt. Onderweg genoten we van de verscheidene panorama’s om ons heen, vooral het meer vlak voor Kochkor nodigde uit tot kamperen. Wij zijn echter door gereden naar Kochkor, waar wij bij Mairam de coordinator van ‘Sheperds Life’ verbleven. Kochkor is een klein provinciaal dorp met drie grote straten, een markt, een bank, een internetcafe en een cafe. Met Mairam hebben we direct onze wensen voor de komende dagen besproken, zodat zij alles nog op tijd in gang kon zetten en ’s avonds heeft zij heerlijk voor ons gekookt. Wederom hebben we een zeer aangenaam verblijf gevonden.

 

Tamga (KG), etappe 46

E-mail Print
Tamga (KG), 12 juli 2010
Etappe 46, 150 km N 42˚09.151 O 77˚32.579, Hoogte 1668 m

Na een korte nacht was het tijd om onze spullen in te pakken en afscheid te nemen van ons gastgezin. Dat laatste ging met een dubbel gevoel. Na enkele ervaringen voelden wij ons niet echt te gast bij hen en dat vind ik wel erg jammer, omdat het ook zo anders had kunnen zijn. Anderzijds bedoelen ze het ook niet verkeerd en kregen we deze laatste ochtend een ontbijt en kadootje. Vervolgens was het tijd voor het afscheid van Leadership Svetlana en de Nederlandse jongens. Dat heeft wel even geduurd, want Hanz en Thom kwamen maar niet weg bij hun gastgezin. Zij zaten midden in een lokale traditie: het uitdelen van de bruidschat en een heerlijk ontbijt met schaap en vooral veel vodka (wij verwijzen jullie met veel genoegen naar hun site voor de film!). Na onze laatste lunch in Karakol kwamen we heel toevallig nog de jongens uit Bishkek tegen...we verlieten Karakol uiteindelijk om 15.00 uur. Het was goed om weer verder te gaan. We zijn wel toe aan een ander verblijf en nog meer mooie natuur, maar we vinden het ook moeilijk om de kids zo achter te laten. We gaan zeker contact houden en onze verbintenis verlengen! Die avond werden we beloond met een heerlijk guesthouse in Tamga, met een aardige en servicegerichte Engelssprekende gastvrouw.

 

Karakol (KG), 10 en 11 juli

E-mail Print
Karakol (KG), 10 en 11 juli

Dit weekend hebben we weer veel gezien, gedaan en ervaren. Zo zijn we de bergen in geweest bij Jety-Oguz, hebben we een massage gehad in een sanatorium, zijn we uitgenodigd in een yurt en hebben we bijna onze auto ingeruild voor paarden op de ‘animal market’. Daarnaast hebben we een fantastische tijd gehad bij de kids van het weeshuis en hebben we natuurlijk de WK-finale gekeken...
 

Karakol (KG), 8 en 9 juli 2010

E-mail Print

Karakol (KG), 8 en 9 juli 2010

Deze dagen hebben vooral in het teken gestaan van Aksuu Summer Camp. Het kamp van het weeshuis uit Aksuu hier aan het strand van Karakol. Wij hebben diverse activiteiten met ze ondernomen en daar hebben niet alleen zij maar ook wij zeer van genoten. Wat een schatjes allemaal en ze hebben zeer veel respect voor elkaar. Ik denk dat onze foto’s en filmpjes al genoeg laten zien. Ook hebben we een bezoek gebracht aan het weeshuis zelf, waar we (met behulp van de vertaalvaardigheden van Svetlana van Leadership) met de directrice hebben kennisgemaakt en hebben gesproken over onze inzamelingsactie.

 

Karakol (KG), 7 juli 2010

E-mail Print

Karakol (KG), 7 juli 2010

We werden alweer vroeg wakker op de (uitklap)bank van ons gastgezin. Tijd voor een douche, maar die zag er zeer niet uitnodigend uit. Zo maken we heel wat verschillende comfort levels mee deze reis. Eenmaal opgefist, met weer nieuw geld op zak en een gevulde maag arriveerden we bij het kantoor van Leadership van waaruit wij samen met de lokale vrijwilligers meegingen naar het zomerkamp aan het strand!

 

 

 


Page 9 of 25
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday833
mod_vvisit_counterYesterday308
mod_vvisit_counterThis week1993
mod_vvisit_counterLast week17526
mod_vvisit_counterThis month19712
mod_vvisit_counterLast month4720
mod_vvisit_counterAll days350567

Online: 214
Today: Jun 12, 2024

Sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner